Herdenking 15 augustus 2020 75 jaar geleden capitulatie Japan

I.v.m. corona maatregelen was het een zeer sobere bijeenkomst slechts 4 personen waren toegestaan in het museum van de Prins Hendrik Stichting te Egmond aan Zee.
Om 11.15 zijn we aangekomen bij het museum te weten Piet en Bernadette Bijl namens de KPM en Sjef en Wil van Raamsdonck namens de KJCPL.

Bij aankomst zagen we op de voordeur dat het museum gesloten was, en bij de receptie hoorden wij dat er sinds begin Maart niemand meer in het museum was geweest. We zijn naar boven gegaan en na een moment van stilte een kort praatje dat bij gebrek aan publiek meer een samenspraak was.
Hierbij memoreerde ik o.a. dat we daar weliswaar voor de gevallenen stonden maar dat de overlevers ook een “war effort” geleverd hebben voor onze vrijheid, dat we dat niet vergeten. Daarna de bloemen bij de monumenten gelegd. Verwend als we zijn met de voorkomendheid van de Prins Hendrik organisatie, stemde deze ‘kale’ herdenking me wel triest. Maar we zijn toch dankbaar voor de toestemming om op deze manier ons eerbetoon te mogen laten blijken. We mochten uiteraard niet verder het gebouw in, dus koffie o.i.d. was er niet bij; dat hebben we dan maar op een terras in het dorp genuttigd.

Dit was een geheel ander einde dan de gezellige maaltijd.

foto's van de herdenking