Februari 2017

Nieuws van de secretaris.

Beste Leden en donateurs,

De eerste kumpulan van dit jaar die op 28 januari te Breda werd houden was zeer druk bezocht en erg gezellig. (Zie foto’s) Tijdens deze bijeenkomst mocht ik namens het bestuur en de leden, kring voorzitter Bill Verhulst een nieuwe KPM-vlag van 1.50x2.25 overhandigen. Dhr. Evert Sikkema toonde weer vele schilderijen van met name KPM schepen.

Een van onze leden, Frank Kousbroek hoorde ik in een gesprek met Evert Sikkema zeggen dat ook hij schildert.
Bij navraag vertelde Frank dat hij in 1994 begonnen is met schilderen, meestal waren dat aquarellen”. Soms maak ik een pastel- of een potloodtekening of combinaties van technieken. Onlangs startte ik met acryl-technieken. Als onderwerp kies ik vaak markante gebouwen of andere bijzondere objecten in een plaats of landschap.
Schepen en alles wat hiermee te maken heeft, zijn ook favoriete onderwerpen. Vaak maak ik in opdracht een schilderij van een object met een bepaalde herinnering voor de opdrachtgever. Dit kan een gebouw, schip maar ook een huisdier zijn”. Enkele van Frank zijn werken vindt u onder de knop: “Schilderijen”. Frank is lid van:Asian Ensign

En te bereiken via: f.kousbroek@casema.nl


Met vriendelijke groet,
Pieter van den Hoek
secretaris